Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 180°C.
Намажете с олио съда, в който ще печете хляба.
Смесете картофеното пюре с настърганите картофи, добавете яйцата и белтъците, олиото, млякото и разбъркайте, за да комбинирате всичко.
Отделно смесете двата вида брашно, бакпулвера и сусама. Смесете сухите и мокри съставки и ги изсипете върху набрашнената работна повърхност, омесете я леко на няколко движения и я сложете в намазнена съд.
Нарежете напречно с остър нож и печете ирландския хляб в предварително загрята фурна за около 45-55 минути, докато хубаво покафенее.
Извадете хляба с картофи от фурната и го оставете за 5 минути в съда за печене.
Трябва да се охлади ирландският хляб с картофи поне 1 час преди рязане.