Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Ирландски хляб без месене

Ирландски хляб без месене

Потребител#167180Потребител#167180
Готвач
2782k3632k1
19/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Идеалното решение за начинаещите в кулинарията!"

Необходими Продукти

  • брашно - 4.ч.ч.
  • кисело мляко - 400 г
  • сода за хляб - 1.5 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се всички съставки в купа, объркват се.

Изсипва се на маса/ плот и се дооформя тестото, ако е необходимо се добавя още малко брашно. С остър нож се правят разрези.

Пече се за 40 минути на 190 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Получи се прекрасно, хрупкава коричка и пухкава отвътре.
18.12.2021 14:19
Яница Николова
Яница Николова
Изглежда чудесно, благодаря за рецептата!
24.05.2018 12:36
1
1
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Много мой любим соден хляб,получил се е уникално,характерно за него е точно тази твърда,напукана коричка.Може да се направи и с два вида брашно,типово и бяло или с овесени трици,но при всички случаи си заслужава да се опита.
19.05.2016 22:06
9