Начин на приготвяне
В купа разбийте яйцата. Добавете захарта и продължете да разбивате до пухкав крем. Прибавете олиото и млякото. Накрая прибавете пресятото брашно с бакпулвера.
Хубаво разбъркайте и отделете 1/3 от сместа. Към нея прибавете какаото и разбъркайте. В леко намаслена форма (силиконова) изсипете 1/2 от бялата смес. Върху нея изсипете кафявата и поръсете с малините.
Покрийте с останалата бяла смес. Печете на 180 градуса, около 35-40 минути или до суха клечка. Оставете да се охлади и го преместете в подходяща чиния.
Намажете с разбита сметана. В купичка смесете захарта и лимоновия сок. Хубаво разбъркайте и го разпределете върху кейка.
Поръсете със смлени орехи и малини.
Къпкейкът с малини и лимонова глазура е много вкусен!