Начин на приготвяне
В купа разбиваме с миксер яйцата със захарта и кафе, докато се разтопи.
Добавя се брашно и бакпулвер, а накрая ванилия и разбъркваме на кексова смес.
Отделя се чаша тесто и смесваме с какаото. В тавичка, където ще печем, разтопяваме маслото и отгоре сипваме бялата смес, върху нея тази с какао и минаваме през нея с дървено шишче.
Кайсии се срязват на две или на четвъртини и нареждаме отгоре тестото.
Печем в загрята фурна 175°C около 30-35 минути до суха клечка и изваждаме блата, като обръщаме върху решетка да се охлади.
После се поставя в чиния.
Приготвя се глазура, като се разбърква пудра захар с 1-2 ч.л. лимонов сок и заливаме плодовия сладкиш отгоре.
След като се охлади, глазурата стяга. Декорира се с парчета кайсии и листа мента за свежест.
Нарязва се и сервираме чудесен плодов сладкиш с лимонова глазура с леко кисел вкус от кайсиите и глазурата.