Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Сладки пастички с крем с ракия

Сладки пастички с крем с ракия

Цветанка ЦветановаЦветанка Цветанова
Готвач
1254932644282
Сладки пастички с крем с ракия
Снимка: Цветанка Цветанова
1 / 2
27/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Точно така - неустоими пастички с крем с ракия, които направо ще ви вземат акъла"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 250 г
  • брашно - 250 г
  • ванилия - 1 пакетче есенция
  • бакпулвер - 1 бр.
  • За сиропиране
  • компот от кайсии
  • За крема
  • маргарин - 250 г Линко
  • захар - 350 г
  • какао - 3 с.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • какао - 1 пудинг
  • ракия - 2 с.л.
  • желатин - 1 пакетче (10 г)
  • Украса
  • смлени орехи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блат:

Яйцата се разбиват със захарта и ванилията до разтваряне на захарта. Добавя се брашното с бакпулвера. Пече се на 200 градуса в правоъгълна тава застлана с хартия.Блата се оставя да се охлади и се отстранява хартията.Разполовява се на две еднакви части.

Крем:

Маргарина се разбива в купа с миксер, добавя се постепенно пудрата захар и какаото. Премества се в тенджера и се слага на котлона с 400 мл прясно мляко.

В останалото мляко се разтваря пудингът и се добавя към сгорещената смес. Като заври, при непрекъснато бъркане се добавя ракията и се маха от котлона.

Желатинът се разтваря с малко студена вода. След като набъбне, се затопля до течно състояние и се добавя към крема.

Сглобяване: Едната част на блата се поставя в поднос, сиропира се с част от компота. Отгоре се слага половината от крема. Слага се вторият блат и отново се сиропира. Намазва се обилно с останалия крем отгоре и отстрани. Украсява се по желание, в случая със смлени орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
30
21
10
Дай твоята оценка: