Начин на приготвяне
Блат:
Яйцата се разбиват със захарта и ванилията до разтваряне на захарта. Добавя се брашното с бакпулвера. Пече се на 200 градуса в правоъгълна тава застлана с хартия.Блата се оставя да се охлади и се отстранява хартията.Разполовява се на две еднакви части.
Крем:
Маргарина се разбива в купа с миксер, добавя се постепенно пудрата захар и какаото. Премества се в тенджера и се слага на котлона с 400 мл прясно мляко.
В останалото мляко се разтваря пудингът и се добавя към сгорещената смес. Като заври, при непрекъснато бъркане се добавя ракията и се маха от котлона.
Желатинът се разтваря с малко студена вода. След като набъбне, се затопля до течно състояние и се добавя към крема.
Сглобяване: Едната част на блата се поставя в поднос, сиропира се с част от компота. Отгоре се слага половината от крема. Слага се вторият блат и отново се сиропира. Намазва се обилно с останалия крем отгоре и отстрани. Украсява се по желание, в случая със смлени орехи.