Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Точената бабина торта

Точената бабина торта

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Точената бабина торта2 / 2
28/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Колкото по-тънко я разочите, толкова по-вкусна ще е бабината точена торта"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 6 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - за меко тесто
  • за крема
  • прясно мляко - 1.5 л
  • захар - 12 с.л.
  • брашно - 5 с.л.
  • ванилии - 2 бр.
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете киселото мляко със содата и разбъркайте. След като шупне, я добавете към разбитите яйца, захар, сол и олио, замесете меко тесто, като добавяте от брашното.

Разделете тестото на 8 равни части и оформете на топки, разточете ги на кръгли кори и изпечете в тава, намазана с олио, на умерена фурна до порозовяване.

Пригответе си крема, като отделите 300 мл от млякото, към него добавете разбитите яйца със захарта и ванилиите, добавете брашното и разбъркайте до гладка смес.

Останалото мляко поставете на слаб огън да заври, добавете кремообразната смес на тънка струя при непрекъснато бъркане до сгъстяване.

Сглобете тортата, като редувате една върху друга кори, обилно намазани с крем, като леко притискате блата, за да не се образуват кухини.

Оставете сглобената торта да омекне, като изрежете отстрани, за да се изравни.

Намажете тортата с крем и поръсете със счукани орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
514
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Albena Kamenova
Albena Kamenova
Според мен содата трябва да е амонячна, не сода бикарбонат
21.11.2018 11:25
23
4
1
Покажи всички подкоментари
Потребител#202609
Потребител#202609
Какво ще рече брашно за меко тесто? Има новаци, които няма да разберат за какво става дума! Моля посочете количеството брашно, използвано за рецептата!
12.12.2017 00:59
37
11