Начин на приготвяне
Разбиваме маслото (което е на стайна температура) с двата вида захар, след което добавяме яйцата и ванилията (без значение е дали ще изберете течна или ванилия на прах, въпрос на желание).
Постепенно добавяме брашното, содата, какаото и солта.
Накрая с лъжица добавяме и шоколада (шоколадов чипс или парчета шоколад), като отделяме малка част от тях, за да украсим суровите шоколадови бисквитки, така че след изпичане те да се виждат.
С помощта на лъжица изсипваме купчинки от сместа, като оставяме 5 см. разстояние между бисквитките.
Украсяваме с останалите шоколадови парченца и печем 9-12 минути в предварително загрята фурна на 160 градуса.
Щом крайчетата отдолу покафенеят, ги изваждаме, оставяме в тавата за поне 5 минути и след това прехвърляме върху скара и оставяме да изстинат напълно какаовите бисквитки с парченца шоколад.