Начин на приготвяне
Брашното, содата и бакпулверът се смесват, а захарта и маслото се разбиват в голяма купа с миксер до побеляване.
Към сместа с маслото и захарта постепенно се добавят и двете яйца, след което се добавя портокаловият сок и настърганите портокалови кори.
След това постепенно се добавят и сухите съставки, като разбивате с миксера на средна степен.
Добавя се и шоколадът, като го разпределяте равномерно.
Фурната се загрява на 180 градуса, а тавата се застила с хартия за печене.
С чаена лъжица се гребва от тестото за бисквити и се образуват топчета, сплесквайте ги внимателно с лек натиск, не ги правете прекалено големи.
Поставете ги в тавата на голямо разстояние между тях, защото удвояват обема си.
Печете бисквитите 10-12 минути.
След изпичането ги оставете да се охладят на решетка и ги поръсете с пудра захар.
Портокаловите бисквити с парченца шоколад са готови.