Много лесна питка

29/03/2017
Viktoria
отViktoriaЧирак56324
"Не ви трябва майстор, трябва ви точната рецепта и питата ще стане перфектна "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
40 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо212 237
  • Преглеждания за месеца4176
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена40

Необходими Съставки

  • брашно - около 1 кг
  • вода - 2 ч.ч. топла
  • мая - 1/2 кубче
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - за намазване
  • масло - за намазване
  • жълтъци - 1 бр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме 1 ч.ч. топла вода, прясната мая и захарта, с лъжичка разбъркваме докато маята се разтопи и оставяме да шупне около 10 минутки.

След това добавяме останалата топла вода и солта. Започваме да сипваме по малко от брашното до получаването на тесто. Намазваме с олио и оставяме на топло да втаса.

След това точим кора и разрязваме долната половина на лентички. Две по две ги оплитаме и така с всички.

Навиваме горната част на руло и лентичките ги намотаваме към рулото.

Навиваме всичко във формата на охлюв и в намазнена тава добавяме питката. Мажем отгоре с жълтък и печем на 180 градуса до готовност. След като питката се извади мажем с разтопено масло.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Петя Тоскова
Петя Тоскова
25.02.2018 15:24
Изглежда добре, ще пробвам
3
0
Violetka Voynikova
Violetka Voynikova
23.12.2017 21:34
Направих я с половин доза и стана много добре.
2
0
еми
еми
04.08.2017 09:41
Направих питката набързо нямах много време да я чакам да втасва и въпреки това се получи, много ми харесва.
10
0

Виж всички коментари или напиши такъв