Начин на приготвяне
Слагаме талиателите да се сварят в тенджера с подсолена вряща вода. След като заври ги добавяме и варим до готовност. Докато се варят талиателите правим соса.
Нарязваме пилешките гърди на парченца и ги запържваме в нагорещено олио заедно със ситно нарязаният див чесън.
През това време измиваме и нарязваме гъбите на малки парченца. Добавяме ги към месото. Пържим 5-6 мин.
Добавяме прясното мляко, след като започне да ври, нарязваме пушеното топено сирене, добавяме го заедно със соса тартар и бъркаме докато топеното сирене не се разтопи.
Подправяме със сол, черен пипер и босилек. Готвим до готовност на месото и докато се сгъсти соса. Прецеждаме талиателите от водата и ги добавяме в соса.
Оставаме на котлона около 3-4 минути, за да се смесят добре. Преди да сервираме рендосваме кашкавал върху порциите.
Талиателите с пилешко филе, див чесън и бял сос са готови.