Ризото с топено сирене

Валена
Валена
Новак
22/04/2012
"Усетете магията на ризотото с това ароматно предложение с топено сирене и гъби!"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо31 791
  • Преглеждания за месеца112
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измийте ориза под течаща вода и го отцедете.

Загрейте около 50-60 мл олио и задушете леко нарязаните ситно лук, чесън, нарязани гъби и моркови.

Като поомекнат, добавете ориза и разбъркайте за 2 минути. Долейте виното, леко бъркайте и изчакайте да се изпари.

След това започнете да добавяте горещия бульон черпак по черпак. През цялото време бъркайте внимателно.

След като оризът уври, добавете подправките на вкус, нарязаните маслини и объркайте с топеното сирене.

Поднесете порция ризото с топено сирене с малко настърган пармезан по желание.

Рейтинг

5 11
4 0
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
gagito
gagito
09.08.2017 01:02
Какво топено сирене ползва?
0
0