Ризото с топено сирене

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
22/04/2012
"Усетете магията на ризотото с това ароматно предложение с топено сирене и гъби!"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо33 016
  • Преглеждания за месеца125
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измийте ориза под течаща вода и го отцедете.

Загрейте около 50-60 мл олио и задушете леко нарязаните ситно лук, чесън, нарязани гъби и моркови.

Като поомекнат, добавете ориза и разбъркайте за 2 минути. Долейте виното, леко бъркайте и изчакайте да се изпари.

След това започнете да добавяте горещия бульон черпак по черпак. През цялото време бъркайте внимателно.

След като оризът уври, добавете подправките на вкус, нарязаните маслини и объркайте с топеното сирене.

Поднесете порция ризото с топено сирене с малко настърган пармезан по желание.

Удобен емайлиран гевгир с дръжка - 20 cм-12%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Удобен емайлиран гевгир с дръжка - 20 cм
17.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Изключително удобен и практичен, металният гевгир ще бъде ваш помощник в приготвянето на всяко ястие. Позволява лесно измиване и отцеждане на продуктите. Металният гевгир се предлага с дълга дръжка за още по-удобна употреба и съхранение.

Рейтинг

5 11
4 0
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#181981
Какво топено сирене ползва?
0
0