Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Карамелен сладкиш с банани

Карамелен сладкиш с банани

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Карамелен сладкиш с банани2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Вие пригответе този уникален сладкиш, а подходяща чиния за сервиране винаги ще се намери"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • масло - 3 с.л. меко
  • нишесте - 1 ч.ч. царевично
  • брашно - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • за карамела
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 2 - 3 с.л.
  • банани - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете пресятото брашно, нишестето и бакпулвера. Разделете белтъците от жълтъците и ги разбийте на пяна.

Жълтъците разбийте с захарта, мекото масло и добавете прясното мляко, разбъркайте. Към жълтъчената смес добавете сухите съставки и разбъркайте.

Накрая добавете разбитите белтъци и с помощта на шпатула разбъркайте бавно до еднородна смес.

В малка тава, добавете 2 ч.ч. захар с 2-3 лъжици вода и варите до светъл карамел. Върху него подредете бананите срязани на две по дължина.

Изсипете върху тях кексовата смес и печете в предварително нагрята фурна на 180 градуса до готовност като проверявате с клечка.

Готовия сладкиш внимателно обърнете върху подходяща чиния и оставете да се охлади.

Карамеленият сладкиш с банани е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: