Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печено зеленчуково рагу в доматен сос

Печено зеленчуково рагу в доматен сос

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Печено зеленчуково рагу в доматен сос
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"По-различното печено зеленчуково рагу в доматен сос е много вкусно и радост за окото."

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр. средно голяма
  • лук - 1/2 глава
  • моркови - 1 бр. малък
  • спанак - 200 г замразен
  • сирене дунавия - 70 г
  • доматен сос - 1 ч.ч.
  • твърдо сирене - 50 г
  • босилек - 1/2 ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете спанака, изстискайте го много добре и смесете със сиренето Дунавия.

Измийте тиквичката и с помощта на специална белачка за зеленчуци я нарежете на много тънки ленти по дължина.

В малка тава за печене сипете доматения сос, нарязания на ситно лук и настъргания на ситно морков.

Прибавете босилека, ригана, солта и пипера и разбъркайте.

Поставете 1 ч.л. от спанака в единия край на тиквичката и завийте на руло.

Подредете рулцата в тава за печене, покрийте с алуминиево фолио и печете в предваритено загрята фурна на 180°С за 30 минути.

Махнете фолиото, поръсете с настърганото твърдо сирене и печете още 10-15 минути зеленчуковата запеканка.

По-различното печено зеленчуково рагу в доматен сос е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: