Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гивеч ку легуме - молдовско зеленчуково рагу

Гивеч ку легуме - молдовско зеленчуково рагу

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Гивеч ку легуме - молдовско зеленчуково рагу1 / 2
18/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • зелен фасул - 200 г
  • грах - 100 г
  • моркови - 2 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. червени
  • лук - 1 глава
  • масло - 100 г
  • сол - ½ ч.л.
  • захар - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките, морковите и патладжаните се режат на кубчета и се запържват в маслото.

Добавят се нарязаните на кубчета домати и се пържат още 10 минути на бавен огън.

Добавят се нарязаният на едро зелен фасул, нарязаният на ситно лук, грахът и нарязаната на ситно чушка.

Добавя се сол и захар и всичко се задушава половин час на бавен огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: