Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчуково рагу със зелен фасул

Зеленчуково рагу със зелен фасул

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Зеленчуково рагу със зелен фасул
Снимка: Анонимен
1 / 4
18/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Истинска зеленчукова приказка, която разказваме само на най-големите лакомници"

Необходими Продукти

  • карфиол - 500 г
  • зелен фасул - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • царевица - 100 г от консерва
  • целина - 1/2 глава
  • масло - 100 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • сол - 1/4 ч.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • сметана - 150 мл
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме на ивици морковите и целината.

Загряваме мазнина в дълбок тиган и ги задушаваме заедно със зеления фасул за 5-6 минути. Добавяме царевицата.

Разделяме карфиола на розички и го сваряваме за 5 минути в подсолена вода. Отцеждаме го и го добавяме при другите зеленчуци.

От млякото, маслото, брашното и солта приготвяме сос Бешамел, като в сгорещеното масло запържваме брашното за 1-2 минути, посоляваме, наливаме млякото и варим при непрекъснато бъркане до сгъстяване.

Сипваме зеленчуците в тавичка и ги заливаме със соса. Отгоре настъргваме кашкавала и накрая заливаме със сметаната.

Запичаме за около 20 минути до леко зачервяване.

Сервираме веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: