Начин на приготвяне
Почистваме и нарязваме на ивици морковите и целината.
Загряваме мазнина в дълбок тиган и ги задушаваме заедно със зеления фасул за 5-6 минути. Добавяме царевицата.
Разделяме карфиола на розички и го сваряваме за 5 минути в подсолена вода. Отцеждаме го и го добавяме при другите зеленчуци.
От млякото, маслото, брашното и солта приготвяме сос Бешамел, като в сгорещеното масло запържваме брашното за 1-2 минути, посоляваме, наливаме млякото и варим при непрекъснато бъркане до сгъстяване.
Сипваме зеленчуците в тавичка и ги заливаме със соса. Отгоре настъргваме кашкавала и накрая заливаме със сметаната.
Запичаме за около 20 минути до леко зачервяване.
Сервираме веднага.