Пържени полумесеци

Станислава АрмяноваСтанислава АрмяноваИноватор361363651
30/03/2017
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо97
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 3 ч.ч.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • масло - 12 с.л.
  • вода - 1/3 ч.ч. ледена
  • жълтъци - 1 бр.
  • конфитюр
  • олио
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме пресятото прашно със захарта и солта. Към тях прибавяме маслото и бъркаме с миксера, докато се получат трохи. Това е ронливо маслено тесто. В отделна чашка се смесват жълтъкът и водата.

Течността се прибавя към сухата смес. Бърка се докато започне тестото да се оформя на топка. Ако е необходимо се добавя още брашно или още вода.

След това се доомесва на твърда набрашнена плоскост. Когато е готово тестото се слага за 30 минути в хладилник да си почине.

След това го разточваме с дебелина 3-4 мм. С набрашнена кръгла форма (чаша) режем кръгчета. Във всяко от кръгчетата слагаме от конфитюра. Затваряме краищата с вода и оформяме да приличат на полумесеци. Затваряме ги с вилица. В дълбок съд слагаме олио да загрее на около 190-200 градуса.

Докато загрее олиото държим поничките в хладилник. След това ги пържим до златисто кафяво. Оставяме да се отцедят върху кухненска хартия. Готовите понички поръсваме с пудра захар.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар