Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Стерилизиран карфиол

Стерилизиран карфиол

Карина ЖековаКарина Жекова
Помощник Готвач
1131k5811
Стерилизиран карфиол
Снимка: Анонимен
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
"Специално предложение за всички любители на този симпатичен къдрав зеленчук - хитра идея как да стерилизирате"

Необходими Продукти

  • карфиол
  • сол
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се измива и разделя на розички. Пълни се в буркани, като се натъпква, за да побере повече.

На един компотен буркан се слага 1 с.л. сол, а за малките конфитюрени бурканчета - по 1 ч.л. Бурканите се затварят и се варят 30 минути.

Така приготвен, кафиолът се съхранява две-три години. После е подходящ за кремсупи, за паниране и като добавка в запеканки.

Единствената забележка е, че цветът му се променя - с времето потъмнява.

П.С. Моят е тъмен, но още преди да го сложа, не беше бял, а по-скоро жълтеникав.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: