Шоколадов мус с орехи

01/04/2017
Албена Атанасова
отАлбена АтанасоваПомощник Готвач98122312
"Ако за десерт има шоколадов мус с орехи, друго ядене въобще не ни предлагайте "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 034
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка тенджерка или подходящ съд слагате двата шоколада,
предварително начупени на малки блокчета, заедно с маслото, млякото и двете ванилии.

Яйцата разделяте на белтъци и жълтъци.

Оставяте сместа от мляко, масло и шоколад на слаб огън или на водна баня да се разтопи до получаване на хомогенна смес.

Когато получите хомогенната смес, варите около 10-15 минути. След това прибавяте само жълтъците от яйцата, предварително разбъркани. Варите около 2 минути вече с постоянно бъркане.

Сместа е готова. Оставете я да се охлади малко на стайна температура.
Добре е преди да се смеси с белтъците, да се пасира, за да се избегне задържането на малки бучици от сварените жълтъци.

Белтъците разбивате на сняг и се смесвате с вече изстиналата и пасирана шоколадова смес. Но смесвате на малки части с постоянно бъркане. Получава се леко шупване.

Изсипвате в подходящи чашки, поръсвате с наситнени орехи и украсявате с черешка по желание.

Оставете в хладилник за един час, за да се стегне маслото.

Получавате нежен и изтънчен десерт.

Няма значение какви шоколади ще избере. С почти всички се получава добър резултат.

Ако решите да използвате бял шоколад, е добре да добавите една лъжица какао за да получите кафяв шоколадов цвят.подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар