Начин на приготвяне
Измивате калмарите, нарязвате ги на кръгчета с дебелина един сантиметър и ги слагате настрани.
В по-дълбока чиния смесвате двата вида брашно, бакпулвера и солта.
В друга чиния разбивате яйцата и ги изсипвате при брашното. Разбърквате добре до получаване на гъста каша.
Слагате на котлона олиото в дълбок тиган и го сгорещявате.
Потапяте няколко кръгчета калмари в кашата и поставяте в олоито.
Пържите само една минута и изваждате върху кухненска ролка да се отцеди мазнината.
След това подреждате в чиния, нарязвате лимона и сервирате чудното бирено мезе с чаша студена бира или студено бяло вино и сос Ремулад.
Добър Апетит! Панираните калмари със сос Ремулад са готови.