Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Яйца в кайма с кашкавал и картофено пюре

Яйца в кайма с кашкавал и картофено пюре

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1719876745
Яйца в кайма с кашкавал и картофено пюре
Снимка: Албена Атанасова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Лесно, вкусно и ... казахме ли вече вкусно? Три причини да го приготвите"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • кайма - 500 г
  • кашкавал - 200 г
  • картофи - 10 средно големи картофа
  • сол - на вкус
  • магданоз - за украса
  • черен пипер - зърна за декорация
  • галета
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявате твърдо яйцата. Обелвате ги.

Разделяте каймата на 4 топки, всяка от които разстилате на тънък пласт.

Във всеки пласт настъргвате кашкавал равномерно. Поставяте едно яйце, увивате около него пласта кайма с кашкавал и оформяте всяко яйце като топка.

Всяка топка по желание може да поръсите с галета. Но и без нея става вкусно и интересно.

Следва пържене на топките във фритюрник или в тиган, важното е да бъдат изпържени равномерно.

Картофите нарязвате и сварявате, за да направите картофено пюре, което ще послужи за гарнитура.

След като всичко е готово, по вкус поставяте 2 топки с картофено пюре, украсени с черен пипер и магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: