Пиле Капрезе

01/12/2019
"Най-доброто от Италианската кухня вече и на вашата трапеза "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 057
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешките гърди на подходящи парченца. Загрейте зехтина в тиган.

Изпържете пилето до златисто от двете страни.

Разполовете чери доматките и ги прибавете към пилешкото месо. Гответе 5-6 минути, докато доматките омекнат. Овкусете със сол и черен пипер.

Нарежете моцарелата на филийки и покрийте всяко парче месо. Похлупете тигана с капак и гответе, докато сиренето омекне и се разтече върху месото.

Отстранете тигана от котлона и поръсете с листенца свеж босилек.

Поднесете ястието топло. Пилето Капрезе е готово.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар