Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Детско Болонезе

Детско Болонезе

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Детско Болонезе
Снимка: Diddy Portarska
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Децата го обожават - вкусно детско Болонезе"

Необходими Продукти

  • кайма - телешка 100 г
  • чери домати - 250 г
  • лук - 1/2 малка глава
  • моркови - 1/2 среден размер
  • олио - 2 с.л.
  • босилек - 1 с.л. нарязан (пресен)
  • вода - топла 1 ч.ч.
  • спагети - 70 г
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте лука и моркова. Нарежете ги на дребно. Загрейте олиото в малка тенджера на умерена температура. Задушете лука и моркова, като сипете малко вода до омекване - около 5 мин.

Добавете каймата и мачкайте с шпатула до разбиването и на дребни гранули. Гответе около 15 мин.

Междувременно настържете чери доматите. Добавете ги при каймата и разбъркайте хубаво.

Добавете водата и босилека и разбъркайте отново. Захлупете с капак и варете на тих огън около 15-20 мин. Междувременно начупете спагетите на дребни парчета и настържете кашкавала.

Добавете спагетите в соса и разбъркайте хубаво. Ако водата се е изпарила прекалено, добавете малко, тъй като спагетите са сурови и е необходимо да има течност, за да се сварят направо в доматения сос.

Варете соса със спагетите до готовност според указанията на производителя на пастата (около 10 мин).

Сервирайте Детското Болонезе, като поръсите с настърган кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: