Агнешко шишче

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
24/04/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 550
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 500 кг без кост
  • кимион - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - млян, на вкус
  • сол - на вкус
  • оцет - 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • гъби - 4 печурки
  • чушки - 1 брой зелена
* мерки и количества
Шишчета

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото месо на едри парчета. Лука нарежете и разделете на листове с големината на месото. Смесете лука и агнешкото в съд и го залейте с оцета. Оставете да престои 1 нощ на хладно.

Нарежете гъбите при нужда, а ако са малки, може да оставите цели. Чушката също нарежете с големината на месото. На голям шиш редувайте парче агнешко, лук, гъбка, чушка. Наредения шиш добре овкусете с подправките и намажете с малко олио.

Загрейте скара и намажете реотаните с разполовена глава лук, потопена в мазнина. Сложете агнешкото шишче да се изпече, като го обръщате, за да се изпече равномерно.

Иноксово овално плато 50см.
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Иноксово овално плато 50см.
15.99 лв.
Виж ››

Добрата домакиня винаги има овално плато под ръка, защото обикновено нейният дом винаги очаква гости. Нека всички се възхитят на вашите разядки, сладки или основни ястия. Овалното плато ще ви помогне да се сдобиете с образцова трапеза и да си спечелите заслужени комплименти.

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар