Агнешко шишче

Бай СтавриБай СтавриНовак
24/04/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 875
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 500 кг без кост
  • кимион - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - млян, на вкус
  • сол - на вкус
  • оцет - 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • гъби - 4 печурки
  • чушки - 1 брой зелена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото месо на едри парчета. Лука нарежете и разделете на листове с големината на месото. Смесете лука и агнешкото в съд и го залейте с оцета. Оставете да престои 1 нощ на хладно.

Нарежете гъбите при нужда, а ако са малки, може да оставите цели. Чушката също нарежете с големината на месото. На голям шиш редувайте парче агнешко, лук, гъбка, чушка. Наредения шиш добре овкусете с подправките и намажете с малко олио.

Загрейте скара и намажете реотаните с разполовена глава лук, потопена в мазнина. Сложете агнешкото шишче да се изпече, като го обръщате, за да се изпече равномерно.

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар