Начин на приготвяне
Първо приготвяме ягодовия крем, като за тази цел режем ягодите на парченца и ги пасираме. Прибавяме към тях малко от млякото и цялото брашно и разбиваме добре до гладка смес. Останалото мляко поставяме на котлона със захарта и ванилията и когато е готово да заври, намаляваме силата на огъня и сипваме ягодовата смес на тънка струйка. Бъркаме докато се сгъсти и снемаме от огъня. Накрая прибавяме хидратираните листа желатин и маслото и бъркаме докато се разтвори желатинът.
В купичка смесваме 100-те мл мляко с рома, потапяме една по една бисквитките и ги нареждаме във откопчаваща се форма от 25 см. или в каквато разполагате. Покриваме дъното с бисквити и изливаме целия крем. Отгоре поръсваме със около 30 г кокос и половината от орехите и нареждаме още един пласт напоени с мляко и ром бисквити. Оставяме да стегне и през това време се заемаме със втория крем.
Разбиваме яйцето със малко мляко и брашното до гладка смес. Останалото мляко, както при първия крем, поставяме на котлона със захарта и ванилията и когато е пред завиране намаляваме почти до минимум и наливаме на тънка струйка яйчената смес. Бъркаме интензивно докато се сгъсти, снемаме от огъня и слагаме маслото и 100-те грама кокосови стърготини. Разбъркваме отново много добре кремчето и го изливаме върху втория ред бисквити.
Нареждаме върху кокосовия крем още един ред напоени бисквитки и приготвяме кувертюра, като разтопим на водна баня шоколадът със маслото и млякото. Докато е горещо го разпределяме равномерно върху последния пласт бисквити и поръсваме със останалите орехи и кокос. В средата слагаме ягодката.
Оставяме бисквитената торта да изстине и я прибираме в хладилник за 4-5 часа да стегне. При откопчаване от формата първо минете по стените и с навлажнен нож, за да се отдели без проблем.
Да ви е сладко!
Коментари