Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета в йенска тенджера с лук

Пилешки бутчета в йенска тенджера с лук

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6162
Пилешки бутчета в йенска тенджера с лук
Снимка: Паулина Стоянова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
8 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
58 мин.
Порции
8
"Толкова вкусни и толкова лесни за приготвяне - хапвайте с удоволствие и студена бира!"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр. цели
  • лук - 3 глави
  • зелен лук - 2 стръка
  • сол - 1 с.л.
  • вода - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме бутчетата и разделяме бедрото от долната част.

Обелваме и нарязваме двата вида лук.

Редим на дъното няколко бутчета, осоляваме ги, поръсваме с лук и отново бутчета, сол и лук.

Добавяме вода, затваряме капака и слагаме във студена фурна.

Печем 40-50 мин на 200 градуса.

Стават много ароматни, могат да бъдат гарнирани със салата или картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: