Славянски гювеч

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева ИвановаПомощник Готвач14754518
04/04/2017
"С вкус и аромат, които ще ви завладеят - опитайте нашия уникален славянски гювеч и не забравяйте да оцените рецептата "
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 437
  • Преглеждания за месеца141
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • свинско месо - 800 г от плешка
  • гювеч - 1 буркан домашна консерва /грах, зелен боб, бамя, патладжан, чушки/
  • ориз - 1 чаша
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 3 - 4 бр.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото нарежете на едри парчета, измийте и подсушете. Посолете със сол и черен пипер. Нарежете лука на кубчета, моркова на колелца.

Запечатайте месото от всички страни в тигана и прехвърлете в гювеч. В същия тиган задушете лука, морковите и прибавете към тях измития и почистен ориз, долейте чаша вода.

След като покъкри оризът прибавете и консервата гювеч. Прехвърлете сместа в гювеч при месото и долейте още 3 чаши вода.

Пуснете в гювеча и целите домати плюс щипка захар, опитайте и ако е необходимо доовкусете. Посолете със пипер и поръсете ястието със магданоз. Захлупете гювеча и печете във фурна 90 минути.

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар