Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на фурна»Постен славянски гювеч без картофи

Постен славянски гювеч без картофи

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Готвач
1421k6332
Постен славянски гювеч без картофи
Снимка: TanyaGyurova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч. чаша
  • моркови - 1 бр.голям
  • лук - 1 голяма глава
  • целина - 1 шепа на кубчета
  • чушки - 1 червена
  • патладжани - 1/2 ( може и без него)
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 3 - 4 зърна
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • магданоз - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушавате с олио и малко вода ситно нарязаните лук, морков и целина.

Добавяте към тях нарязаната чушка и патладжан и продължавате за задушавате.

Добавяте червения пипер, разбърквате добре и доливате малко вода ако е необходимо, за да не се запържи.

Измивате 1 ч.чаша ориз и го добавяте към зеленчуците и разбърквате добре.

Добавяте няколко зърна черен пипер и сол на вкус.

Прехвърляте цялата смес с ориза в подходяща тавичка и доливате три чаши вода.

Печете ориза на 200 градуса, като го разбъркате в момента, когато зеленчуците са изплували на повърхността.

Доливате малко вода, ако е необходимо и допичате до готовност на ориза.

5-6 минути преди да изключите фурната, добавяте ситно нарязан магданоз и разбърквате добре.

Постният славянски гювеч без картофи е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: