Начин на приготвяне
Брашното и солта се пресяват. Маята се разтваря във водата. В брашното се прави кладенче и се изсипват маята и зехтинът. Омесва се меко тесто, меси се докато спре да лепне по плота.
Тестото се поставя в дълбока купа, намазва се със зехтин, покрива се с фолио и се оставя да втаса 90-120 минути или докато удвои обема си.
Разточва се на правоъгълник с размери 50 на 20. Намазва се с маслинената паста. поръсва се със ситно нарязаните домати, настърганото пармиджано и се завива на руло.
Рулото се оформя на пръстен, като краищата му се подпъхват. Поставя се в намаслена тавичка и се оставя да втаса 30-40 минути. През 5 см се правят разрези с ножицата.
Пече се във фурна на 220 градуса. В началото 3 пъти през 1 минута се пръскат стените и дъното на фурната с вода с пулверизатор, докато хлябът се зачерви добре.
Коментари