Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнозърнест Хляб»Бъркан пълнозърнест хляб със сушени домати и маслини

Бъркан пълнозърнест хляб със сушени домати и маслини

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Бъркан пълнозърнест хляб със сушени домати и маслини
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
18/06/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Страхотен хляб без месене Вижте как да си го приготвите"

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 2 ч.ч. пълнозърнесто
  • царевично брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • мая - 15 г прясна (1/3 кубче)
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • сушени домати - 50 г в зехтин
  • маслини - 10 бр. Каламата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете сушените домати и маслините на дребни парчета.

Смесете двата вида брашно в купа и прибавете към тях солта.

Затоплете леко водата и разтворете в нея маята и захарта.

Прибавете ги в купата при брашното и добавете зехтина (ползвах този от бурканчето с доматите). Разбъркайте добре.

Добавете сушените домати и маслините и финално разбъркайте.

Покрийте купата с фолио и оставете тестото да втаса за около 40 минути.

След това поръсете малко царевично брашно на плота и оваляйте в него тестото, като му придадете правоъгълна форма.

Преместете тестото върху лист хартия за печене и с помощта на хартията го сложете във форма за печене.

Оставете отново да втаса за още 20 минути.

Загрейте фурната на 200 градуса и сложете хляба да се пече за около 30-35 минути.

За готовност проверете с дървено шишче.

След изпичане извадете пълнозърнестия хляб от формата и го охладете върху решетка.

Бърканият пълнозърнест хляб със сушени домати и маслини е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: