Начин на приготвяне
Нарежете сушените домати и маслините на дребни парчета.
Смесете двата вида брашно в купа и прибавете към тях солта.
Затоплете леко водата и разтворете в нея маята и захарта.
Прибавете ги в купата при брашното и добавете зехтина (ползвах този от бурканчето с доматите). Разбъркайте добре.
Добавете сушените домати и маслините и финално разбъркайте.
Покрийте купата с фолио и оставете тестото да втаса за около 40 минути.
След това поръсете малко царевично брашно на плота и оваляйте в него тестото, като му придадете правоъгълна форма.
Преместете тестото върху лист хартия за печене и с помощта на хартията го сложете във форма за печене.
Оставете отново да втаса за още 20 минути.
Загрейте фурната на 200 градуса и сложете хляба да се пече за около 30-35 минути.
За готовност проверете с дървено шишче.
След изпичане извадете пълнозърнестия хляб от формата и го охладете върху решетка.
Бърканият пълнозърнест хляб със сушени домати и маслини е готов.