Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб с маслини, сушени домати и розмарин

Хляб с маслини, сушени домати и розмарин

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3041k7
Хляб с маслини, сушени домати и розмарин
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 2
27/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
130 мин.
Порции
8
"От кухнята се носи божествен аромат на хляб с маслини, сушени домати и розмарин. Как да не се влюбиш в италианската кухня"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 и 1/2 ч.ч.
  • топла вода - 1 ч.ч.
  • прясна мая - 15 г или 4 г суха
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • сух розмарин - 1/2 ч.л.
  • черни маслини - 100 г без костилка
  • сушени домати - 50 г чери
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете брашното и солта в купа и направете кладенче в центъра.

Разбъркайте маята със захарта и след това смесете с топлата вода. Сипете вода в направеното кладенче и разбъркайте.

След което добавете маслините, чери доматите, нарязани на тънко, и розмарина, разбъркайте с дървена лъжица.

Покрийте купата с тестото с фолио и оставете да втаса около 30-40 минути.

Обърнете тестото на работна повърхност, предварително поръсена с брашно, и омесете.

Загрейте фурната до 180 градуса. В тавичка, застелете хартия за печене, прехвърлете тестото и печете около 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: