Начин на приготвяне
Нарежете бананите на филийки в кутия с капак, полейте ги с лимоновия сок, затворете капака и обърнете кутията няколко пъти да се полеят добре. Начупете бисквитите на малки парчета, като преди това отделите 10 броя от тях цели. Намажете форма за кейк с меко масло.
Разтворете пудинга и бурбонската ванилия в част от млякото, останалото мляко и захарта поставете на котлона да заври. На тънка струя и при непрекъснато бъркане добавете разтворения пудинг към млякото.
След като се сгъсти добавете нарязаното масло и начупените бисквити, бъркате до пълното разтопяване на маслото. Сипете половината смес във формата и разклатете добре, наредете 1 ред от нарязаните банани и сипете втората половина от пудинговата смес.
Разтръскайте добре формата да улегне добре сместа. Отгоре наредете за основа на тортата целите бисквити, като леко ги притискате в сместа.
Оставете тортата да се охлади и стегне на студено място за няколко часа, и обърнете в поднос, украсете с разбитата сметана и останалите банани. Това е на-бързата, най-вкусната бисквитена торта с пудинг и банани.
Коментари
Определено ще повторя,но ще я направя в тавата в обратен ред или както се реди бисквитената торта.