Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Сладко от пергамонто (портокалови кори)

Сладко от пергамонто (портокалови кори)

Мария ДоеваМария Доева
Помощник Готвач
844742863
Сладко от пергамонто (портокалови кори)
Снимка: Мария Доева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Опитайте и ни кажете това най-вкусното сладко на света ли е"

Необходими Продукти

  • портокалови кори - 1 кг.
  • 1200 мл. вода
  • 1 кг. захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо нарязваме корите на портокалите на ивички. Бялата месеста част от корите се изрязва.

Корите се бланшират пет пъти, като след всяко 5 минутно бланширане водата се изхвърля и се налива нова. Това се прави, за да се премахне горчивината на портокаловите кори.

След това взимаме дълбок съд изсипваме в него 1200 мл. вода и 1 кг захар. Когато заври се прибавят портокаловите кори и се варят до готовност на сиропа.

Преди да се махне от котлона се прибавя 1 пак. лимонтозу или сока на половин лимон. Маха се от котлона, оставя се да изстине малко и се изсипва в сухи буркани!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: