Печено агнешко с гъбен сос

ЛидияЛидия
Новак
1716048
Печено агнешко с гъбен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
4
"За такова печено агнешко място на трапезата и в сърцата ни винаги ще има"

Необходими Продукти

  • агне - задни бутове
  • сол
  • олио
  • червен пипер
  • черен пипер
  • джоджен - пресен
  • девесил - пресен
  • гъби - 500 г
  • бяло вино - 300 мл
  • масло - 125 г
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяте си маринатата за месото, като в една купа омесвате солта, червения пипер, черния пипер, ситно нарязаните пресни джоджен и девесил, олиото.

Хубаво намазвате агнешките бутчета и ги поставяте в тава. Към тях добавяте вода почти до горе на тавата и я покривате с фолио за печене на месо. Печете агнешкото във фурната 3 часа на 200 градуса.

За гъбения сос: Разтапяте маслото в тиган и изсипвате да се пържат нарязаните гъби. Като се запържат гъбите добавяте брашното да се запържи леко и изсипвате бялото вино.

Оставяте да поври, докато се сгъсти и бъркате да не станат бучки от брашното.

Подправяте соса със сол, черен пипер, джоджен.

Печеното агнешко с гъбен сос е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: