Начин на приготвяне
Приготвяте си маринатата за месото, като в една купа омесвате солта, червения пипер, черния пипер, ситно нарязаните пресни джоджен и девесил, олиото.
Хубаво намазвате агнешките бутчета и ги поставяте в тава. Към тях добавяте вода почти до горе на тавата и я покривате с фолио за печене на месо. Печете агнешкото във фурната 3 часа на 200 градуса.
За гъбения сос: Разтапяте маслото в тиган и изсипвате да се пържат нарязаните гъби. Като се запържат гъбите добавяте брашното да се запържи леко и изсипвате бялото вино.
Оставяте да поври, докато се сгъсти и бъркате да не станат бучки от брашното.
Подправяте соса със сол, черен пипер, джоджен.
Печеното агнешко с гъбен сос е готово.