Панирана пилешка пържола

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1305031511
Панирана пилешка пържола
Снимка: Румяна милчева
6 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Искате ли панирана пилешка пържола? А сега е ваш ред да ни попитате"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 5 бр. от бут
  • соев сос - 3 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • риган - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме пържолите и ги начукваме малко с чукче.

В една купа смесваме соевия сос, черния пипер, ригана и сока от лимона, разбъркваме и го изсипваме при пържолите. Отново размесваме хубаво и ги слагаме в хладилника поне за 1 час.

В една чиния изсипваме брашното и в друга яйцата, разбиваме ги хубаво.

Слагаме да се загрее тигана с мазнината, взимаме пържолата, потапяме я първо в брашно и след това в яйце. Слагаме да се пържат на не много силен котлон от двете страни до готовност.

Поднасяме пилешките пържоли с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Evgenia
Evgenia
Хубава рецепта!
06.09.2022 13:25