Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешка пържола от бут с чесново пюре

Пилешка пържола от бут с чесново пюре

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Пилешка пържола от бут с чесново пюре
Снимка: Evgenia
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Заливаме отгоре пилешка пържола от бут с чесново пюре с останалия сос след печенето!"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 1 бр, пилешка от бут
  • соев сос - 2 с.л.
  • бял пипер
  • червен пипер
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
  • За пюрето
  • картофи - 2 бр, средни
  • краве масло - 1 с.л., краве
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • чесън на прах
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Премахваме с нож кожата на пържолата, измиваме я и я осоляваме.

Правим марината в купа от соевия сос, зехтина и подправките.

Овалваме пилешката пържола в маринатата, покриваме купата с капак и оставяме пържолата да се маринова на хладно, поне за 2 часа.

Печем маринованата пържола в мини фурничка на 190 °C за 30 минути, в огнеупорен съд, покрит с пергаментова хартия.

Паралелно обелваме картофите, измиваме ги и ги нарязваме на шайби.

Готвим ги на пара в мултикулър, програма steam.

Щом омекнат картофите ги намачкваме с подходяща посуда до пюре в купа, като добавяме и маслото, солта, чесъна на прах и топлото, прясно мляко.

Поднасяме пилешката пържолата топла върху пюрето от картофи.

Заливаме отгоре пилешка пържола от бут с чесново пюре с останалия сос след печенето!

Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: