Начин на приготвяне
Премахваме с нож кожата на пържолата, измиваме я и я осоляваме.
Правим марината в купа от соевия сос, зехтина и подправките.
Овалваме пилешката пържола в маринатата, покриваме купата с капак и оставяме пържолата да се маринова на хладно, поне за 2 часа.
Печем маринованата пържола в мини фурничка на 190 °C за 30 минути, в огнеупорен съд, покрит с пергаментова хартия.
Паралелно обелваме картофите, измиваме ги и ги нарязваме на шайби.
Готвим ги на пара в мултикулър, програма steam.
Щом омекнат картофите ги намачкваме с подходяща посуда до пюре в купа, като добавяме и маслото, солта, чесъна на прах и топлото, прясно мляко.
Поднасяме пилешката пържолата топла върху пюрето от картофи.
Заливаме отгоре пилешка пържола от бут с чесново пюре с останалия сос след печенето!
Да Ви е сладко!