Еклерова торта Неделя

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
14k
27/04/2012
"Тази торта има вкус на любовна история - изпълнена е с нежност, романтика, страст и носи много наслада"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо52 839
  • Преглеждания за месеца357
  • Преглеждания за седмицата175
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • еклери - около 20 готови
  • за блатовете
  • яйца - 4 - 5 броя белтъци
  • захар - 100 г
  • орехи - 110 г смлени
  • брашно - 25 г
  • за крема
  • сметана - 150 мл сладкарска
  • течен шоколад - 180 г
  • пудинг - 1 пакетче ванилия
  • масло - 2 с.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 1 к.ч.
  • за глазура
  • кувертюр - пакет шоколадов, може и течен шоколад
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците на бял сняг, но не твърд, за да не станат трошливи блатовете. Добавете постепенно захарта при непрекъснато разбиване, след което объркайте с орехите и брашното, колкото да се смеси всичко.

Изпечете 2 еднакви платки от тази смес в кръгла форма, застлана с хартия за печене. За по-интересно може да ги изпечете в тава с определена форма - сърце или др. Блатовете се пекат в предварително загрята фурна на 200-220 градуса и се вадят, след като изстинат.

Разтворете пудинга според указанията на опаковката. Загрейте млякото със захарта и разбъркайте с пудинга, докато се сгъсти. След това разбъркайте крема с маслото и течния шоколад, докато се хомогенизира. Оставете напълно да изстине и разбъркайте с разбитата на сняг сметана.

Във форма с отлепящи се, леко намаслени страни сложете първия блат, подредете еклери един до друг и залейте с 2/3 от крема или докато еклерите се покрият. Сложете втория блат, сипете останалия крем и подредете еклерите отгоре.

Пъхнете в хладилника за 2 часа. След това махнете внимателно стените на формата и залейте с разтопения течен шоколад или шоколадов кувертюр. Тортата е моя импровизация на Еклерова торта Неделя.

Рейтинг

5 14
4 11
3 5
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Росица Петрова
Тортата се получи със страхотен вкус. Само крема си остана доста течен.Следващия път бих сложила шоколадов кувертюр вместо течен шоколад или 1/2 пакетче желатин. Иначе я препоръчвам. Много лека и вкусна :)
0
0
Колева
Колева
30.11.2014 18:48
Кремът е превъзходен! Страхотно се получи! Браво:)
0
0
Илияна Апостолова
Щом се разбива на сняг и е в мл. би трябвало да е течна сладкарска сметана.
3
0