Еклерова торта Неделя

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
27/04/2012
"Тази торта има вкус на любовна история - изпълнена е с нежност, романтика, страст и носи много наслада "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо50 587
  • Преглеждания за месеца143
  • Преглеждания за седмицата39
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • еклери - около 20 готови
  • за блатовете
  • яйца - 4 - 5 броя белтъци
  • захар - 100 г
  • орехи - 110 г смлени
  • брашно - 25 г
  • за крема
  • сметана - 150 мл сладкарска
  • течен шоколад - 180 г
  • пудинг - 1 пакетче ванилия
  • масло - 2 с.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 1 к.ч.
  • за глазура
  • кувертюр - пакет шоколадов, може и течен шоколад
* мерки и количества
Еклерова Торта

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците на бял сняг, но не твърд, за да не станат трошливи блатовете. Добавете постепенно захарта при непрекъснато разбиване, след което объркайте с орехите и брашното, колкото да се смеси всичко.

Изпечете 2 еднакви платки от тази смес в кръгла форма, застлана с хартия за печене. За по-интересно може да ги изпечете в тава с определена форма - сърце или др. Блатовете се пекат в предварително загрята фурна на 200-220 градуса и се вадят, след като изстинат.

Разтворете пудинга според указанията на опаковката. Загрейте млякото със захарта и разбъркайте с пудинга, докато се сгъсти. След това разбъркайте крема с маслото и течния шоколад, докато се хомогенизира. Оставете напълно да изстине и разбъркайте с разбитата на сняг сметана.

Във форма с отлепящи се, леко намаслени страни сложете първия блат, подредете еклери един до друг и залейте с 2/3 от крема или докато еклерите се покрият. Сложете втория блат, сипете останалия крем и подредете еклерите отгоре.

Пъхнете в хладилника за 2 часа. След това махнете внимателно стените на формата и залейте с разтопения течен шоколад или шоколадов кувертюр. Тортата е моя импровизация на Еклерова торта Неделя.

Комплект пош и форми за шприц 26 части в кутия
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Комплект пош и форми за шприц 26 части в кутия
30.00 лв.
Виж ››

Потопете се в света на сладкарството с този невероятен комплект от пош и форми за шприц, които ще ви помогнат да приготвите невероятни сладки изделия за близки и гости. Удобна кутия за съхранение и безброй варианти за декорация с комплекта от пош и форми за шприц.

Рейтинг

5 14
4 11
3 5
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Росица Петрова
Тортата се получи със страхотен вкус. Само крема си остана доста течен.Следващия път бих сложила шоколадов кувертюр вместо течен шоколад или 1/2 пакетче желатин. Иначе я препоръчвам. Много лека и вкусна :)
0
0
Колева
Колева
30.11.2014 18:48
Кремът е превъзходен! Страхотно се получи! Браво:)
0
0
Илияна Апостолова
Щом се разбива на сняг и е в мл. би трябвало да е течна сладкарска сметана.
3
0