Начин на приготвяне
Разбийте белтъците на бял сняг, но не твърд, за да не станат трошливи блатовете. Добавете постепенно захарта при непрекъснато разбиване, след което объркайте с орехите и брашното, колкото да се смеси всичко.
Изпечете 2 еднакви платки от тази смес в кръгла форма, застлана с хартия за печене. За по-интересно може да ги изпечете в тава с определена форма - сърце или др.
Блатовете се пекат в предварително загрята фурна на 200-220 градуса и се вадят, след като изстинат.
Разтворете пудинга според указанията на опаковката. Загрейте млякото със захарта и разбъркайте с пудинга, докато се сгъсти.
След това разбъркайте крема с маслото и течния шоколад, докато се хомогенизира.
Оставете напълно да изстине и разбъркайте с разбитата на сняг сметана.
Във форма с отлепящи се, леко намаслени страни сложете първия блат, подредете еклери един до друг и залейте с 2/3 от крема или докато еклерите се покрият. Сложете втория блат, сипете останалия крем и подредете еклерите отгоре.
Пъхнете в хладилника за 2 часа. След това махнете внимателно стените на формата и залейте еклеровата торта с разтопения течен шоколад или шоколадов кувертюр.
Тортата е моя импровизация на Еклерова торта Неделя.
Коментари