Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Гювеч»Агнешко със сини сливи за Великден

Агнешко със сини сливи за Великден

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1568066483815
Агнешко със сини сливи за Великден1 / 2
07/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешки пържоли - 4 бр.
  • зехтин - 6 с.л.
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • сини сливи - 1 ч.ч.
  • чесън - 1 бр.
  • кардамон - 1\4 ч.л.
  • телешки бульон - 2 ч.ч.
  • пилешки бульон - 1 ч.ч.
  • сол - за овкусяване
  • черен пипер - за овкусяване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките пържоли нека бъдат големи - всяка около 400 - 450 грама.

Овкусете месото със сол и черен пипер.

Затоплете четири супени лъжици зехтин в тиган. Овкусените пържоли запържете в зехтина за около десет минути.

След пърженето наредете месото в гювеч. Добавете лука нарязан на шайби и морковите в тигана, заедно със агнешките сосове и сотирайте за десет минути.

След това прибавете сините сливи, чесъна и кардамона. Задушете за две минути с разбъркване от време на време.

Изсипете в гювеч и сложете бульоните към сместа.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 90 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: