Бадемови маркизи

07/04/2017
"Лесни, простички и чудно вкусни - кой може да откаже на тези маркизи?"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции14
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 395
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • бадеми - 250 г белени, фино смлени
  • брашно - 40 г
  • царевично брашно - 40 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 120 г кристална
  • пудра захар - 120 г + за поръсване
  • лимони - 1 бр., кората
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разбийте яйцата със кристалната захар докато побелеят.

2. Смесете пудрата захар със фино смлените бадеми и ги сложете при яйцата като леко бъркате със шпатула.

3. Настържете лимоновата кора на фино ренде и също интегрирайте към сместа.

4. Накрая пресейте двата вида брашно със бакпулвера и с въртеливи движения слагайте малко по малко до получаване на хомогенна смес.

5. Изсипете в подходяща тавичка, за предпочитане квадратна (22/22) или с каквато разполагате , въпроса е да не е прекалено широка и маркизите да станат тънки. Печете на 180 градуса в предварително загрята фурна за 15-20 минути, не повече, за да не изсъхнат.

6. След като извадите от фурната, оставете леко да се поохлади и с квадратен ринг (или формичка желана от вас ) изрежете маркезите. Поръсете с пудра захар и украсете според вашия вкус.

Лесни, простички и чудно вкусни!

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар