Бисквитен крем

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
449
1k
835
886
1
07/04/2017
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 435
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се сварява със захарта и ванилията

Белтъците се разбиват на много гъста пяна ( на сняг) и с помощта на чаена чинийка се сипват във врящото мляко. Сварените белтъци се изваждат и отделят.

Жълтъците се размиват с брашното и внимателно се смесват с млякото, в което сме варили белтъците. Поставя се на тих огън и постоянно се бърка, докато се сгъсти.

В една дълбока голяма чиния се нарежда ред бисквити. Налива се ред от горещия крем. Така се редува, кат най-отгоре трябва да има крем. Върху него се нарежда свареният белтък, който се гарнира с вишнево или малиново сладко. Изстудява се много добре.

Желателно е да се приготви 1 ден преди сервирането. Сервира се цял на масата, като се реже на триъгълни парчета, които са много ефектни и с разкошен вкус.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Vannq88
Vannq88
04.02.2018 17:27
Това с белтъците нещо не ми се получи така че минахме без тях!
0
0