Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Салата от спанак, репички и джоджен

Салата от спанак, репички и джоджен

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Салата от спанак, репички и джоджен2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
18 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • спанак - 1/2 кг
  • репички - 1 връзка
  • зелен лук - 1 връзка
  • джоджен - 10 стръка
  • лимони - 1 бр.
  • яйца - 3 бр. твърдо сварени
  • сол
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се почиства, измива и отцежда в гевгир от водата, след това се нарязва на едро.

Репичките се нарязват на колелца, джодженът и зеленият лук на ситно, а яйцата на четвъртинки.

В широка салатена чиния се разстила спанака, поръсва се с пресния лук. Отгоре се нареждат колелцата от репичките и се поръсват равномерно с джоджена.

Отстрани се нареждат четвъртинките сварени яйца.

Зеленчуковата салата се поръсва със сол на вкус, зехтин (или олио) и сока на един лимон (около 3 супени лъжици).

Салатата от спанак, репички и джоджен е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: