Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печен толстолоб с домати и лук

Печен толстолоб с домати и лук

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Печен толстолоб с домати и лук2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Сочен толстолоб, който се приготвя само за 30 минути - перфектното рибено изкушение"

Необходими Продукти

  • филе от толстолоб - 1 кг
  • домати - 4 бр.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • лимони - 3 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • дафинов лист - 3 листа
  • магданоз - 1 връзка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаните на порционни парчета филета толстолоб се поръсват хубаво със сол и черен пипер и се нареждат в намазана с олио тава.

Лукът, нарязан на шайби се разпределя равномерно около филетата, а доматите също нарязани на по-дебели филийки върху самата риба.

Поръсва се всичко със сол и наситнените скилидки чесън. Начупват се на едри парчета дафиновите листа и се поръсва ястието равномерно с тях. Накрая се залива с олиото и най-отгоре се нареждат лимоните, нарязани на колелца.

Запича се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 минути.

Печената риба може да се поднесе както гореща, така и изстудена, но задължително поръсена с много магданоз.

Печеният толстолоб с домати и лук е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: