Начин на приготвяне
Нарязаните на порционни парчета филета толстолоб се поръсват хубаво със сол и черен пипер и се нареждат в намазана с олио тава.
Лукът, нарязан на шайби се разпределя равномерно около филетата, а доматите също нарязани на по-дебели филийки върху самата риба.
Поръсва се всичко със сол и наситнените скилидки чесън. Начупват се на едри парчета дафиновите листа и се поръсва ястието равномерно с тях. Накрая се залива с олиото и най-отгоре се нареждат лимоните, нарязани на колелца.
Запича се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 минути.
Печената риба може да се поднесе както гореща, така и изстудена, но задължително поръсена с много магданоз.
Печеният толстолоб с домати и лук е много вкусен.