Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Качамак»Качамак със сирене и пържени яйца

Качамак със сирене и пържени яйца

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Готвач
1411k6269652
Качамак със сирене и пържени яйца
Снимка: TanyaGyurova
1 / 5
13/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Изпържете 4 яйца на очи и сервирайте по едно върху всяка порция качамак със сирене и пържени яйца. Хапнете и си оближете пръстите"

Необходими Продукти

  • царевичен грис - 1 ч.ч. за качамак
  • сирене - ок. 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • масло - ок.100 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате в тенджера ок. 800 г вода да заври.

Изсипвате във врящата вода царевичния грис и сол на вкус и започвате да бъркате с дървена лъжица, непрекъснато около две-три минути, докато сместа се сгъсти.

Не чакайте да стане твърде гъст традиционният качамак, за да може лесно да я прехвърлите в тавичка, намазана леко с масло.

Запържете съвсем леко маслото с червения пипер, като внимавате, да не загори, и го изсипете върху качамака.

Натрошете сиренето и го разпределете отгоре.

Изпържете 4 яйца на очи и сервирайте по едно върху всяка порция качамак със сирене и пържени яйца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: