Чеснова майонеза от белтъци

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Помощник Готвач
118
78
447
2
09/04/2017
"Уникална майонеза, която направо ще ви шашне "
Приготвяне7 мин.
Общо7 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 416
  • Преглеждания за месеца221
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяте яйцата на белтъци и жълтъци. Жълтъците не са ви нужни за рецептата.

Белтъците слагате в подходящ съд за пасиране, без предварително да ги разбивате.

Прибавяте към тях чесъна, който предварително сте нарязали на ситно, заедно със солта и сок от лимоновия резен.

Пасирате в продължение на две минути, като използвате максималната степен на пасатора ви. Получава се чудесна снежно бяла майонеза. На вкус е лека и е прекрасно допълнение към много ястия.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Reneta Petrova
Reneta Petrova
22.10.2019 16:41
Аз я направих с 3 белтъка и 150мл олио. На вкус стана чудесна.
1
0
Димитър Дадачев
Олиото добавя ли се , или и то е ненужно като жълтъците ?!
7
0