Начин на приготвяне
Размразете и почистете пилешките дробчета.
Задушете ги в мазнината и червен пипер до пълна готовност. Овкусете със сол и черен пипер.
Обелете лука и го рендосайте на фино ренде на кръгчета. Запържете лука, заедно с 2-3 супени лъжици олио и 1 с.л. захар. Пържете докато лукът се карамелизира.
Срежете ябълките наполовина и ги карамелизирайте с останалата захар и 1 ч.л. олио. Задушете ги, като ги обръщате от време на време, докато омекнат.
Сервирайте, като сложите парче ябълка върху канапе от карамелизиран лук.
По средата сложете от задушените дробчета, а най-отгоре завършете отново с парче ябълка.
Задушените пилешки дробчета в карамелизирани ябълки са готови.
Коментари