Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Задушени пилешки дробчета в карамелизирани ябълки

Задушени пилешки дробчета в карамелизирани ябълки

Задушени пилешки дробчета в карамелизирани ябълки
Снимка: Веселина Константинова
1 / 5
07/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Страхотна комбинация между карамелизираните ябълки и вкусните дробчета"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • ябълки - 3 - 4 бр. средно големи
  • лук - 2 глави
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • захар - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете и почистете пилешките дробчета.

Задушете ги в мазнината и червен пипер до пълна готовност. Овкусете със сол и черен пипер.

Обелете лука и го рендосайте на фино ренде на кръгчета. Запържете лука, заедно с 2-3 супени лъжици олио и 1 с.л. захар. Пържете докато лукът се карамелизира.

Срежете ябълките наполовина и ги карамелизирайте с останалата захар и 1 ч.л. олио. Задушете ги, като ги обръщате от време на време, докато омекнат.

Сервирайте, като сложите парче ябълка върху канапе от карамелизиран лук.

По средата сложете от задушените дробчета, а най-отгоре завършете отново с парче ябълка.

Задушените пилешки дробчета в карамелизирани ябълки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Тук не съм отстранявала семенната част. После при консумация, но не е проблем да се почистят преди това.
03.06.2016 06:30
1
Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Поздравления за страхотната рецепта.Ябълките почистваш ли ги?
02.06.2016 22:16