Домашен овчи катък

09/04/2017
"Задно ще опазим кулинарната традиция и ще ѝ се насладим "
Приготвяне25 мин.
Готвене180 мин.
Общо205 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 516
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме млякото да ври на водна баня. Това продължава не по-малко от 2 часа. Оставяме да се охлади, след което в купа прибавяме киселото мляко, солта, мая за сирене и малко от прясното мляко.

Всичко това разбъркваме много добре, така че солта да може да се разтвори.

След като сме прибавели всичко, добавяме и натрошеното сирене и всичко се разбърква добре.

Захлупваме с капака и тай като трябва да престои 12 часа го оставяме на страна. От време на време бъркаме.

Когато преминат 12 часа, го слагаме в тензух и го оставяме да се изцеди, след което поставяме в хладилник катъка.

Така престоялият овчи катък е готов за консумация.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар