Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Млечна салата»Домашен катък с печен пипер

Домашен катък с печен пипер

Кака и БаткоКака и Батко
Новак
111459
Домашен катък с печен пипер1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 2 ч.ч.
  • чесън - 2 - 4 скилидки
  • сол - 1 равна ч.л.
  • лимонтузу - 1 равна ч.л.
  • чушки - 1 буркан печен и белен пипер (700 г)
  • сирене - 150 - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се счуква, добавят се млякото, олиото, солта и лимонената киселина - бият се с пасатор до получаване на хомогенна гъста паста (ако е необходимо, се добавя олио за сгъстяване на пастата).

Пиперът се нарязва на парченца, колкото блокче шоколад (ситно) и се оставя да се изцеди максимално. Сиренето се натрошава на ръка.

Готовите продукти се смесват с вилица без биене.

Охлажда се преди консумация с месо, риба и зеленчуци.

Така приготвената разядка може да се завие на рула със свинско, пуешко или друго филе или шунка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка: