Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Шоколадов сладкиш с червено вино

Шоколадов сладкиш с червено вино

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Шоколадов сладкиш с червено вино2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Вино и шоколад, двете магически съставки за създаването на кадифено нежен сладкиш"

Необходими Продукти

  • масло - 3 1/2 с.л. краве
  • шоколад - 30 г разтопен
  • пудра захар - 1/3 ч.ч.
  • жълтъци - 1 бр.
  • белтъци - 1 бр.
  • захар - 2 1/2 с.л.
  • брашно - 80 г
  • орехи - 1/4 ч.ч. натрошени
  • червено вино - 3 1/2 с.л.
  • ванилия
  • канела
  • За шоколадовата глазура
  • сметана - 100 мл течна
  • глюкоза - 2 ч.л.
  • черен шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете орехите, брашното, щипка ванилия и щипка канела. В купа разбийте маслото и пудрата захар. Прибавете разтопения шоколад. Прибавете жълтъка, а след това разбъркайте с брашното и ядките. Добавете виното и разбъркайте добре.

Разбийте белтъка със захарта до гъст крем. Внимателно прибавете получения крем към тестото, като бъркате от горе надолу.

Напълнете със сместа 3/4 от предварително намаслена и набрашнена пoдходяща форма за сладкиши. Печете на 170 градуса около 1 час, извадете от формата и оставете да изстине напълно.

Пригответе шоколадовата глазура, като нарежете шоколада и го сложите в купа. Кипнете сметаната с глюкозата и залейте шоколада. Разбъркайте с шпатула до получаване на кадифен крем.

Залейте тортата с глазурата. По желание украсете с млечен и черен настърган шоколад.

Ще се влюбите в това шоколадово изкушение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Кристиан Александров
Кристиан Александров
Страхотно се получи!
28.06.2017 14:33